3 Mayıs 2009 Pazar

Orgazm olmak için bilinmesi gerekenler









Kadınların dış genital bölgesinde iki önemli yapı var. Vulva ve Klitoris şimdi beraberce bunlara bir göz atalım ve o tarifsiz duyguya ulaşmak için bir adım öne geçelim; hazır mısınız?
Vulvanın Yapısı
Kadının dışarıdan bakıldığında görülen genital bölgelerinin tümüne topluca vulva ismi verilir. Vulva, kadın dış genital bölgelerine karşıdan bakıldığında üstte mons pubis, ("Venüs tepesi"; Venüs-aşk tanrısı), altta anüs ve yanlarda dış dudaklar tarafından sınırlanan bölge.
• Mons pubis, leğen kemiklerinin önde birleştiği bölgenin üzerinde bulunan yağ dokusu, cilt ve genital kıllardan oluşan kısımdır.
• Dış dudaklar sağlı sollu olarak mons pubisten anüse doğru uzanır. İdrar deliği ve vajina girişinin etrafını sararlar ve bu yapılar da tüyle kaplı.
• İç dudaklar ise sağlı sollu dış dudakların iç kısımlarında yer alan, klitorisin üst kısmından vajina girişinin altına uzanan kıvrımlı yapılar. Bazı kadınlarda dış dudaklar iç dudaklardan daha büyük yapıda olup "dışarı doğru taşabilir". Klitorisin de bir işlevi var
• Klitorisin bilinen en önemli işlevi kadınlarda orgazm olmasını sağlar. Gebe kalabilmeyle, idrar yapma işleviyle, adet kanamasıyla bilinen hiçbir ilgisi yoktur.
• Klitorisin tam olarak kanıtlanmamış diğer bir işlevi de cinsel ilişkide sertleştiğinde idrar deliğini kapatmak ve bakterilerin mesaneye girişini engellemektedir. Muhtemelen kolların şişerek sertleşmesi de vajina kanalının nispeten gerilmesini sağlayarak penisin girmesini kolaylaştırıyor.
Haz için Klitoris' in Büyüklüğü önemlimi?
• Klitorisin büyüklüğü kadının cinsel duyarlığında rol oynayan bir etken değil. Klitorisi büyük olan kadınların cinsel açıdan daha duyarlı oldukları görüşü yanlış.
• Klitorisin aşırı büyük oluşunun nedeni erkek hormonlarının fazlalığı (Androgen) olabilir ya da hormon tedavisi buna yol açmıştır. Ayrıca seneler süren Klitoris-mastürbasyonu bu büyüklüğün nedeni: Bu durumlarda Androjenin etkisiyle duyarlılık artabilir.
• Klitorisin kasık kemikleri arasındaki yerinin üstte ya da daha derinde oluşu duyarlılıkta rol oynamaz.
Yeterince uyarılma ne zaman gerçekleşir?
• Cinsel birleşme sırasında klitorisle erkek cinsel organı arasında doğrudan doğruya bir ilişki yok. Buna karşın klitoris yeterince uyarılmakta ve bu üç şekilde olmakta:
1) Erkek cinsel organı döl yoluna girerken küçük dudakların üzerinden kayar ve bu da klitorisi etkiler. Yine kıvrılarak çıktığından uyarı tekrarlanır. Cinsel birleşme sırasındaki ritmik hareketlerle klitorisin yeri değişir böylece uyarı yine sağlanır.
2) Klitorisi meydana getiren süngerimsi doku kasık kemiğinin alt kısmında sağ ve sola açılan iki açıyı oluşturur. Bu açılar döl yoluyla yakın ilişkide olduklarından döl yolunun içindeki erkek cinsel organının hareketleri bu açılar aracılığıyla klitorise aktarılır.
3) Çiftlerin yüz yüze oldukları tüm cinsel birleşme şekillerinde kadın ve erkeğin kasıkları üst üste gelir, bu da klitoris üzerindeki ritmik bir basınca yol açar.
Orgazm nerede olur?
• Biri döl yolunda, diğeri klitoriste olmak üzere ayrı türden iki orgazmdan söz etmek yanlış. Orgazma çeşitli şekilde ulaşılabilir: Cinsel doyuruya yalnızca klitorisin erkek tarafından uyarılması ya da kendi kendini tatmin yoluyla (bazı kadınlar göğüs uçları uyarıldığında da orgazma ulaşmaktadırlar) da erişilebilir.
• Fakat nasıl ve ne şekilde orgazma ulaşılırsa ulaşılsın orgazm daima döl yolunda olur ve belden itibaren tüm organizmayı kapsar. Cinsel gerilim orgazm sonunda giderilince klitoris küçülerek kasık kemikleri arasındaki yerine çekilir ve artık uzunluğu cinsel gerilim sırasındaki uzunluğun yarısıdır.
Her zaman işe yararmı?
• Klitoris gerçekten de cinsel uyarı bölgeleri içinde en duyarlı olanı. Fakat hiçbir zaman kadını alevlendirmek için çevrilmesi yeterli olan bir düğme olmamış. Cinsel bilgisi olmayan ya da bu konuya hazırlıksız kadınlarda klitorise dokunulması zevkten çok nefret duygusunu kamçılayabilir.
• Cinsel uyarıma yatkın kadınlarda ise klitoris zevk duygusunu kamçılar. Bu organ önce uyarımları toplar sonra da zevke dönüştürür. Kan hücumuyla belirginleşen klitoris, aldığı uyarımları omurilikteki cinsel merkezlere iletir. Böylece cinsel bölgedeki sinirlerde, kaslarda ve damarlarda değişiklik ve tepkilere yol açarak orgazmı hazırlar ve yalnız klitoris böylesi bir etki yapabilmek için zamanında ve yeterli oranda uyarılmalı.
• Klitorise doğrudan doğruya dokunulduğu zaman uyarımla, öfkeye yol açan tahriş olma arasındaki sınır belli belirsizdir.

Erkekler Yalnış Biliyor!
• Klitoristeki bu değişiklik en tecrübeli erkekleri bile bazen şaşırtır. Klitorisle teması kaybettikleri zaman, bu değişikliği kadındaki cinsel gerilimin kayboluşuna yorarlar. Oysa durum tamamen tersinedir. Klitorisin bu andaki duyarlılığı öylesine fazladır ki direkt bir temas zevk vermekten çok acı verir.
• «Cinsel El kitaplarının» yanlış propagandası bu durumda birçok erkeğin ters davranışına yol açmaktadır: Erkekler parmakla klitorisi tekrar bulmak isterler. Bu boşuna manipülasyon kadını tahriş ettiği gibi. cinsel gerilimin de kaybolmasına yol açar. Eğer klitoris yeniden uyarılmak isteniyorsa, Venüs tepesinin hafifçe okşanması yeterli.
Kilitoris Penis Karşılaştırması
• Klitoris embriyolojik olarak penisle aynı kökene sahip ve bu anlamda penisin kadındaki tam karşılığı olarak kabul edilebilir. Lakin klitorisin peniste olduğu gibi ejakulasyon ("boşalma") ve idrar yapma ile ilgisi yok.
• Klitoris damar ve sinirlerden oldukça zengin bir yapı. Ortalama büyüklükte bir klitoriste yaklaşık 8000 sinir lifi bulunuyor. Bu lif yoğunluğu peniste bulunanın yaklaşık iki katı ve vücudun başka hiçbir bölgesinde bu kadar yoğun sinir lifi yok.
• Klitoris büyüklüğü kadından kadına çok önemli değişiklikler gösterebiliyor. Baş ve gövde toplam uzunluğu ortalama 3 santimetre olmakla beraber 7 santimetreye kadar varan uzunlukta olabiliyor.
• Klitorisin baş kısmının büyüklüğü de oldukça değişkendir ve 3-8 milimetre arasında olabilir. Klitoris büyüklüğü ile orgazmın nitelikleri arasında herhangi bir ilişki saptanabilmiş değildir.
• Klitorisin büyüklüğü kan testosteron ("erkeklik hormonu") seviyeleriyle ilişkilidir. Östrojen seviyesiyle klitoris büyüklüğü arasında bir ilgi olmaması nedeniyle menopoz sonrası kan östrojen seviyeleri düştüğünde genital bölgenin diğer kısımlarında atrofi (gerileme) olurken bu yapının büyüklüğü değişmez. Gebelik döneminde klitoris mekanik ve damarsal değişikliklere bağlı olarak kalıcı bir büyüme gösterebilir.
• Klitoris uyarıldığında hem baş hem de gövde içi kan dolarak sertleşen bir yapıdır. Bu, erkekteki ereksiyonun (sertleşmenin) tam karşılığıdır. Tam uyarılmış bir klitorisin baş kısmı iki katı kadar büyüyebilir. Büyüyen baş kısmı dışarıdan daha bariz görülebilir hale gelir.
Kendi Bedenine yolculuk : Mastürbasyon
• Mastürbasyon yapan bir çok kadın hala utanç duyuyor. Oysa kendi bedenini "keşfeden" her genç, bu yolculuğa çıkıyor ve kendi isteklerini, arzularını tanıma fırsatı bulabiliyor. Öte yandan, evli olup bunu yapmak zorunda olan çok kadınlarda var...
• Mastürbasyon bir çok kadın için kurtarıcı rolünde adeta. İkili ilişkilerde "yarıda kalan" kadınlar için vazgeçilmez bir yöntem. Bu arada yalnızların en sık kullandığı bir yöntem olduğunu da söylemek gerekir. Hatta mastürbasyon, sevgilisi ya da eşiyle birlikteyken orgazm olamayan kadınlar için bir "emniyet sübabı" görevi yapar.
• Kendi bedeninizde yolculuğa çıkıyorsunuz ve binlerce yol keşfediyorsunuz. Ve bu yolu sadece siz biliyorsunuz. Kadınlar, elle doyumun en keyifli yanının da bu olduğunu söylüyorlar. Kadınların büyük bir çoğunluğu elle klitorisi uyararak mastürbasyon yapıyor.
• Elle doyumdan önce, zihin olarak kendini hazırlamak gerekir. Önce düşünsel olarak uyarılmış olmak şart. Klitorisi uyarmak için parmak uçları kullanılabilir. Fakat bütün bölgede, hafif darbelerde bulunmak daha iyi olabilir. Daha çok, uyarıldıkça klitorisin üstünü okşamaya başlar ve onun üzerinde hızlı, titrek daireler çizerek sonunda orgazm olabilirsiniz.
Klitorise Freudyen Bakış
• Klâsik Psikanaliz bile klitorisin değersiz bir penis olduğu savında. Gerçi Sigmund Freud ergenlik öncesi çocukluk devresinde, klitorisin dişi cinselliğinin gelişiminde önemli rol oynadığını kabul etmiştir, fakat klitorisin aracılığıyla duyulan cinsel zevkin erkek karakterli olduğunu ileri sürmüştür.
• Freud'un öğrencisi Helene Deutsch «Kadın Psikolojisi (1948) isimli yapıtında şöyle demektedir: Erkek yapılı, zavallı bir artık.. Döl yolundaki gelişime ve zevke katılmaya bir türlü razı olmuyor.»
• Oysa açıklayıcı cinsel bilim bu Anti-Klitoris propagandasına karşı çıkmış ve erkeklerin ilgisini bu organa çekmiş: cinsel bakımdan soğuk kadınların birleşme öncesi klitorisleri uyarılacak olursa, orgazmın bu kadınlarda bile kolaylıkla gerçekleşebileceğini erkeklere göstermiştir.
• Katolik ahlak kuralları bile, kadınları cinsel birleşme öncesi hazırladığı ve böylece üremeyi olanaklaştırdığı için, klitorisin uyarılmasını önermekte.
Klitorisin Yapısı
• Dişinin en hassas cinsel organı. Klitoris 2,5-4 cm. uzunluğunda ve 3 mm kalınlığında bir organ. Kasık kemiklerinin birleştiği noktanın ortasında olup, küçük dudakların yukarda birleştiği kısma dek uzanır. Büyük dudaklar arasındaki yumuşak dokunun içinde yerleşir.
• Klitoris dıştan görünen bir baş (glans), ve vulvanın içine tümüyle gömülü şekilde yanlara doğru uzanan iki kolu olan gövde kısmından oluşur. İç dudaklar parmaklarla hafifçe geriye ittirildiğinde klitorisin dıştan görünen kısmı daha bariz hale gelir.
• Gövde kısmı dışarıdan görülmediğinden çoğu kişi klitorisi yalnızca düğme şeklinde basit bir yapı sanır. Ancak klitoris glans ve yanlara uzanan kollarıyla adeta bir "ters V" şeklinde bir yapıdır.
• Klitorisin gövdesinde yer alan kollar içerisinde aynen penisteki gibi cinsel uyarılma esnasında içleri kanla dolarak sertleşen süngerimsi yapılar var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder